Waar ben jij goed in? Waar wordt jij blij van? Gebruik deze kwaliteiten!

Het is belangrijk om te weten waar je blij van wordt. Vaak zijn het dingen die je al deed toen je klein was. Ze zitten in je. Voor mij was dat dansen en mijn interesse en nieuwsgierigheid naar de medemens. Dat is inderdaad nog steeds zo.

Dit geldt ook voor een kind. Al wordt er bij een kind eigenlijk niet zo op gelet. Een kind speelt, een puber heeft hobby’s en vrienden en ze gaan naar school. School is de plek waar wordt gekeken naar wat het kind goed kan. Rekenen, aardrijkskunde, spelling of wiskunde.

Naast de schoolvakken zijn er tal van kwaliteiten waar je kind goed is. Elk kind heeft zijn eigen, unieke kwaliteiten. Daarmee bedoel ik bv. doorzettingsvermogen, inlevingsvermogen, creativiteit, logisch redeneren, hulpvaardigheid. Er zijn er nog veel meer te noemen.

Wist je dat lastig gedrag van een kind kan verdwijnen als er meer aandacht wordt besteed aan zijn aangeboren kwaliteiten? Onder dit gedrag zitten nl. altijd kwaliteiten!

Een kind kan lastig gezien worden in de klas omdat het zich met iedereen bemoeit. Waarschijnlijk heeft dit kind ‘hulpvaardigheid’ als kwaliteit. Grote kans dat als dit kind de mogelijkheid krijgt anderen te helpen in de klas dat het ‘lastige’ gedrag zal verminderen of verdwijnen.

Heb je het gevoel dat dit speelt bij jouw kind of puber? Wil je hier eens met mij over praten?
Bel of mail me dan kijken we wat ik voor jullie kan betekenen! Welkom!

MAAK EEN AFSPRAAK